Beton amprentat: cum se face? La ce preț? / Oferta 2023

Betonul amprentat este o soluție decorativă din ce în ce mai populară. Datorită personalizării sale extraordinare, acest beton imită toate acoperirile tradiționale: pavaj, piatră, opus, lemn… Aflați cum să faceți beton decorativ și obțineți prețul betonului imprimat. Și dacă doriți să mergeți mai departe, obțineți gratuit o ofertă pentru beton tipărit.

Prețul betonului amprentat

Pretul betonului amprentat va fi definit in functie de suprafata ce urmeaza a fi realizata, dar si de modelele alese si de materialele necesare. De asemenea, prețul său este, în general, între 80 și 120 € pe m².

Dar cum se face betonul tipărit?

 

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentateste un stratde beton decorativ care se obține după plasarea amprentelor pe beton proaspăt.

Oferă multe avantaje, inclusiv:

 • estetică incontestabilă: este 100% personalizabilă. Ofera multe optiuni decorative, cu lemn, pavator, caramida, opus, efecte de piatra…
 • Un strat finit: nu este necesar să adăugați un strat de acoperire pe placă care este suficient pe cont propriu.
 • Longevitate și rezistență: nu se estompează, rezistă la vreme, coroziune, schimbări de temperatură și evită problemele de infiltrare.
 • Ușor de întreținut: o simplă măturare sau un jet de apă face posibilă pentru a face loc pentru ea.

Cu toate acestea, betonul imprimat necesită o anumită tehnică pentru ao realiza, ceea ce necesită adesea expertiza unei companii specializate în beton decorativ. În plus, prețurile pot crește rapid în funcție de efectul de suprafață dorit.

Mai exact, vom aborda aspectele tarifare specifice într-un punct următor.

Cum se face un beton amprentat?

Totul începe ca realizarea unei plăci standard de beton.

 • Începem prin a face un cofraje, în funcție de zona dorită.
 • Betonul (realizat cu un vârf de filare, sau manual) este apoi turnat, inclusiv drenaj, dacă este necesar, dar și plasă sau fibre poliane și sudate, pentru a talocher, astfel încât suprafața să fie netedă.
 • În cele din urmă, este necesar să se aplice un întăritor, sub formă de pulbere, care va trebui, de asemenea, să fie taloched și netezite.

Deci, iată-ne cu o placă standard.

Pentru betonul amprentat, va fi necesar să presărați întăritorul netezit cu un produs de eliberare. De acolo pot fi plasate amprentele care vor crea modelele.

matrice de beton imprimat
Aplicarea unei matrice pe beton proaspăt

Îndepărtarea va trebui efectuată înainte de uscarea completă, care se va face fără probleme, datorită agentului de eliberare utilizat.

Odată terminat, se recomandă o curățare rapidă, folosind o monobrush, apoi o clătire.

În cele din urmă, pentru a proteja întreaga suprafață, se recomandă instalarea unui lac de finisare, care urmează să fie pulverizat.

Crearea unui beton amprentat necesită, după cum puteți vedea, un anumit know-how și pași care trebuie respectați.

Punerea în aplicare a betonului amprentat este foarte tehnică și necesită, de asemenea, echipamente adecvate. Acesta este motivul pentru care este destul de recomandabil să căutați serviciile unui profesionist pentru a-l atinge și pentru a obține un rezultat optim. Acest lucru oferă multe avantaje.

Instrumentele necesare

Pentru a face un beton amprentat, veți avea nevoie de toate instrumentele obișnuite ale unui beton clasic, adică mixer de beton dacă vă faceți propriul beton, lopată, mistrie, mistria din colțul interior, taloche, fier cu margine, riglă zidar, nivel, pluton, chiar elicopter (mistrie mecanică din beton).

Dar veți avea nevoie și de hardware pentru a vă permite să faceți modelul de amprentă dorit, așa cum vom vedea mai târziu.

În cele din urmă, veți avea nevoie de diferite produse care intră în realizarea acestui beton imprimat, care sunt:

 • întăritorul: setul de întărire cu cuarț costă aproximativ 8 până la 10 € pe m²;
 • pigmenți: numărați de la 5 la 15 € pe kg în cazul general pentru acești pigmenți și o doză variind de la 1 la 10% din greutatea liantului, în funcție de nuanțele așteptate;
 • produsul de lansare: mai puțin de 1 EUR pe m²;
 • hidrofug de masă: aproximativ 15 € pe 2 l poate și o doză de aproximativ 0,5 până la 2% din greutatea cimentului;
 • acceleratorul de prize: se utilizează în funcție de vreme, cu un preț de aproximativ 25 € pe 5 l și o doză de 0,25 până la 1,5 l pe pungă de ciment de 35 kg, în funcție de temperatură.

Finisajele variate din beton amprentat

Betonul amprentat este, însă, un termen foarte generic care poate fi refuzat într-o serie de finisaje care îi permit să-i aducă culori și aspecte foarte variate.

Prin urmare, amestecul realizat îi va putea aduce culorile și finisajele dorite, folosind matrițe și matrici, care îi vor oferi apoi un design opus roman, rozete, pavele, lemn, piatră naturală etc.

Aceste matrite vin cu aproape fiecare model s-ar putea dori să recreeze și sunt, pentru unii, reutilizabile, iar pentru alții, de unică folosință după utilizare, realizate pe baza de carton filmat.

Iată o prezentare generală a prețului lor:

Matrici de unică folosință

Matrici de unică folosințăExemplu de preț
model de cărămidă180 €
model rozetă120 €

Matrici reutilizabile

Matrite reutilizabilePreț
pavaj drept 73 x 58 cm139,49 €
pavaj din piatră sculptată 60 x 60 cm152,17 €
pavaj dale mari 90 x 45 cm160,49 €
pavaj stradal 118 x 70 cm164,40 €
trandafir fereastra puncte cardinale diametru 120 cm273 €
efect de lemn două plăci 123 x 50 cm159,78 €
efect de lemn trei placi 150 x 50 cm196,08 €

Când se face un beton amprentat?

Betonul amprentat poate fi realizat atât în interior, cât și în exterior.

Este interesant atunci când doriți să evitați crearea de grosime prea mult, care ar combina cea de beton, plus cea de pavaj sau lemn.

Este, de asemenea, mai economic decât pavaj real, de exemplu, și mai repede să pună în aplicare.

Avantajele și dezavantajele betonului amprentat

Iată câteva argumente pro sau contra acestui beton amprentat:

BeneficiiDezavantajele
punerea rapidă în aplicareevită o grosime suplimentară de beton + finisajprodus puternic și durabilpoate rezista chiar și la trecerea vehiculelorsoluție eficientă din punct de vedere al costurilorpunerea în aplicare care necesită o bună expertizăunele plante de beton refuză livrarea către persoane fizice

Primiți o ofertă de preț pentru un beton amprentat

Aveți în vedere realizarea betonului amprentat in curte? Puteți cere sprijinul unui profesionist. Pentru că, chiar dacă adaugă costuri suplimentare, forța de muncă în special, oferă garanții:

 • O cunoaștere perfectă a tehnicii, care asigură un rezultat omogen și estetic.
 • O calitate a fabricației: nici un risc de fisuri, nici infiltrarea apei, o soliditate garantată.
 • Instrumente și materiale perfect adaptate pentru o realizare conformă.

Acestea nu sunt puncte nesemnificative! Pentru a obține o idee mai precisă, nu ezitați să cereți o ofertă! Unul sau mai multe citate de la profesioniști vă vor permite să comparați mai multe oferte și chiar să jucați competiția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

𝟬𝟳𝟱𝟯-𝟲𝟴𝟴-𝟬𝟲𝟮